Voće koje se preporučuje trudnicama

Ishrana u trudnoći mora da sadrži zdrave i hranljive namirnice, što voće čini poželjnom hranom tokom drugog stanja, s obzirom na to da je bogato vitaminima i vlaknima.

Većina trudnica ima nedoumice u vezi sa tim koje voće i u kojoj meri bi treblo da konzumiraju u trudnoći kako bi zadovoljile dnevne potrebe za vitaminima i mineralima.

Ovih nekoliko vrsta voća preporučljive su tokom drugog stanja:

Avokado je na prvom mestu jer je, pre svega, bogat folnom kiselinom, a poznato je da je folna kiselina u trudnoći i te kako važna.

Mango poboljšava probavu, a sadrži i vitamine A i C. Grožđe, uprkos verovanjima da nije „sigurno“ voće u trudnoći, stabilizuje metabolizam i takođe sadrži folnu kiselinu, ali i kalijum, fosfor, magnezijum i natrijum.

Limun se često upotrebljava kako bi se pospešila probava, kao i za oslobađanje mučnine koja je čest simptom trudnoće. Isto tako, brojne trudnice imaju zatvor stoga za lakšu stolicu i čišćenje probavnog sistema jedite banane.

Bobičasto voće bogato je antioksidansima stoga i bobice možete uključiti u trudničku ishranu. Narandže spadaju među omiljeno voće trudnica zbog svog slatko-kiselog ukusa, dok se jabuke smatraju najzdravijim voćem stoga je poželjno da ih konzumiramo i tokom drugog stanja, piše Miss7.

 

Foto: Vie Studio from Pexels

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka