Vežbe za osobe koje „nemaju vremena ni za šta“

Nema vremena? Nema problema! A nema ni izgovora. Čak i ako vam je raspored preopterećen poslovnim i privatnim obavezama, sigurno možete da izdvojite 45 minuta dnevno za vežbe. Ili pola sata. Ili sedam, pet, tri, pa čak i jedan minut. I to je bolje nego da ne uradite ništa za sebe.

Trening od jednog minuta

Ako ste zaista u tolikoj meri preokupirani sigurno će vas obradovati činjenica da čak i jednominutni trening svakog dana ima zdravstvene benefite. Trening podrazumeva tri serije od 20 sekundi intenzivne fizičke aktivnosti, poput trčanja, veslanja ili penjanja uz stepenice.

Brza joga

Čak i ako izvodite asane mnogo brže nego što bi trebalo, to može da bude dobro za vas. Istraživanje Yoga Journal-a pokazalo je da su jogini koji su brže radili pozdrav suncu sagorevali više kalorija od onih koji su ovu asanu izvodili sporije.

Trening za radoholičare

Ljudi koji rade više od 55 sati dnevno imaju veći rizik od srčanih bolesti i infarkta. Časopis Men’s Journal kreirao je trening „sat vremena nedeljno“ za radoholičare, posebno za one koji većinu vremena provode pred računarom. Plan je vrlo jednostavan: vežbajte triput nedeljno po 20 minuta. Ubacite između sastanaka 20 minuta trčanja ili dizanje tegova.

Vežbe za vreme reklama

Uvalili ste se u kauč i počela je vaša omiljena serija, ili neki dobar film. Zašto ne biste, dok traju reklame, umesto skrolovanja telefona, uradili nekoliko trbušnjaka, čučnjeva ili burpi vežbi? Odlazak do kuhinje po još grickalica se ne računa! 🙂

F45

Nastao u Australiji, F45 trening je intenzivan 45-minutni program vežbanja koji vam pomaže da ispunite svoje fitnes ciljeve u ograničenom vremenskom roku.
Trening sadrži kardio vežbe i vežbe snage visokog intenziteta kojima sagorevate 750 kalorija – trbušnjaci, čučnjevi, skakanje, boks, veslanje, biciklizam i sl.

 

Foto: Luke Chesser on Unsplash 

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka