Vežbe za noge po preporuci Hale Beri

Hale Beri rado na Instagramu deli treninge sa ostatkom sveta. Ova 54-godišnja glumica može da se pohvali odličnom kondicijom i savršenim izgledom. Kako sama kaže, redovno vežba pre svega zbog zdravlja, ali i zbog zahtevnih uloga i višesatnih napornih snimanja.

Hale Beri naglašava da poenta njenih fitnes objava na Instagramu i ostalim društvenim mrežama nije da se hvali svojim telom već da pokaže da za zdrav izgled nije neophodna teretana.

Uoči ovogodišnje dodele Oskara, Hale Beri je u jednom intervjuu otkrila da najviše voli da radi vežbe za noge, te otkrila koje vežbe praktikuje jednom nedeljno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Skejterski skok. Počnite malim skokom udesno a levu nogu podignite iza sebe. Vežbu ponovite deset puta skačući s jedne strane na drugu.

Čučanj s trakom. Pre nego što stanete u položaj čučnja uzmite traku i namestite je na sredinu bedara. Zatim se spustite u položaj čučnja, odskočite i okrenite se za 180 stepeni, te se ponovno spustite u položaj čučnja. Takođe ponovite deset puta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Sprint u slovo V. Ako vežbate sa prostirkom ispred sebe, udaljite se od nje otprilike dva do tri metra i stanite na sredinu. Započnite tako što ćete sitnim koracima sprintati do jednog kraja prostirke, a zatim se laganim koracima unazad vratite u početni položaj i zatim ponovno sprintajte do drugog kraja prostirke. Poenta je da trčite u obliku slova V.

Skok. Stanite na jednu stranu prostirke, spustite se u čučanj i zatim otisnite nogama kako biste napravili skok do drugog kraja prostirke. Zatim, kada doskočite na drugi kraj prostirke, ponovno se spustite u lagani čučanj te koracima unazad vratite na početni položaj. Ponovite takođe 10 puta.

Osmice. Na svaki kraj prostirke stavite neki predmet, po mogućnosti manji, kockasti ili pravougaoni. Stanite uz spoljnu ivicu prostirke i počnite da trčite oko predmeta kratkim koracima kao da ispisujete broj osam. Ponovite deset puta.

 

Foto: Instagram / halleberry

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka