Kada vežbate u društvu kilogrami se brže tope

Vežbanje sa partnerom, prijateljicom ili u grupi može vam pomoći da brže skinete suvišne kilograme. Naime, dok radite vežbe u grupi luči se hormon sreće zbog čega ćete imati i više volje za češćim vežbanjem. Otkrijte sve blagodeti vežbanja u društvu.

Društvo vas može motivisati na brže postizanje rezultata.Ako uložite napor i trud i motivišete jedni druge, rezultate ćete primetiti i brže nego što mislite.

Podrška je važna. Veoma je važno da tokom treninga budete tu jedni za druge jer ako jedna osoba iz grupe posustaje zbog lenjosti ili nedovoljne motivacije, tada će joj biti potrebna vaša podrška i pomoć da nastavi.

Budite obazrivi kada birate društo za teretanu. Ponekad uspeh mršavljenja izaziva bes i zavidnost drugih ljudi, posebno kada se radi u grupi. Ako jedna osoba postigne bolje rezultata od ostalih, to može da izazove sukob i ljubomoru. Ukoliko grupa shvati da je svako telo drugačije i da različito reaguje na različite vežbe, onda ne bi trebalo da bude problema. Pažljivo birajte društvo za vežbanje, da ne bi došlo da razočaranja i gubitka volje.

Pročitajte i: Vežbe za osobe koje “nemaju vremena ni za šta”

Izbegavajte negativne ljude. Poslednja stvar koju želite da uradite je da imate negativne osobe pored sebe koje će vam crpiti svu energiju i uticati na entuzijazam i zdravlje. Dobra ideja je da trenirate sa ženama koje imaju slične ciljeve kao i vi, tako da svi možete biti na istom i težiti ka napredak po istom kursu. Trening sa ženama koje privatno poznajete je velika motivaciona strategija da vas zadrži na pravom putu i da ostvarite svoje ciljeve na mnogo brži način nego što biste sami uradili.

 

Foto: Meghan Holmes on Unsplash

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka