Piling bez kojeg Gvinet Paltrou ne započinje dan

Svoj dan Gvinet Paltrou započinje proteinskim smutijem i transcedentalnom meditacijom. Nakon toga sledi neizbežan piling. U pitanju je hit tretman „suvo četkanje kože“ koji podrazumeva korišćenje četke na suvoj koži kako bi se uklonile mrtve ćelije a koža postala glatka i sjajna.

Masaža kože suvom četkom ima nekoliko pozitivnih efekata, a potrebno vam je samo pet minuta vremena.

Pored toga što uklanja izumrle ćelije, koža je posle eksfolijacije spremnija da upije sve korisne supstance iz preparata za negu.

Takođe, suvo četkanje kože poboljšava cirkulaciju, tonus kože i mišića, te stimuliše imuni sistem tako što stimuliše limfni sistem. Toksini, bakterije i druge štetne supstance se skupljaju i uništavaju u limfnim čvorovima. Stimulisanje rada limfnog sistema na taj način direktno utiče na uništavanje patogena i time ojačava naš imuni sistem.

Pročitajte i: Maska za brži rast kose koju koristi Prijanka Čopra

Ovaj tretman smanjuje vidljivost celulita. Doduše, suvo četkanje kože nije dovoljno da se rešite problema ali pomaže u ravnomernoj raspodeli masnog tkiva ispod kože i ukoliko ga zaista uvrstite u redovnu rutinu, doprineće glatkijoj teksturi kože.

Suvo četkanje kože počinjete od tabana ka gornjim delovima tela, deo po deo. Pritisak bi trebalo da bude takav da podstakne cirkulaciju ali ne i da bude agresivan.

 

Foto: Instagram/gwynethpaltrow; Karolina Grabowska from Pexels

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka