Očistite um i telo od negativnih misli

Ako se nađete zarobljeni u moru crnih, negativnih misli – preusmerite ih na pozitivne. U početku to neće biti lako, ali uspećete ukoliko to zaista želite.

Brinuti o stvarima koje se još nisu dogodile, a možda nikada ni neće, veliki je gubitak pozitivne energije i okidač za konstantan osećaj stresa. Normalno je da brinemo, ali ne treba preterivati u tome i stalno u glavi stvarati razne scenarije do kojih često ni ne dođe.

Kada nerealne brige počnu da vam se motaju po glavi, prekinite to u startu jer jedino vi to možete kontrolisati. Naučite se da se opustite i upravljajte svojim mislima. Odvojte svakog dana malo vremena za sebe, tada se opustite ili radite nešto što vas raduje. Ispecite kolače, prošetajte parkom, vežbajte…

Budite svesni sadašnjeg trenutka, jer to je trenutak koji vam niko ne može oduzeti, samo je vaš i pobrinite se da uživate u njemu. Na zamarajte se konstantno onim što je bilo u prošlosti, jer to ne možete promeniti, već samo naučiti važne životne lekcije.

Ne strahujte od budućnosti, jer to je nešto što će se tek dogoditi, a možda se i ne dogodi, možda vaš život krene totalno drugim putem. Imajte na umu – neke stvari se događaju u životu kako bi čovek naučio određenu lekciju i postao bolja verzija sebe. Svako može da pogreši, ali važno je iz toga izvučete pouku. Svako može da posustane i padne, ali važno je podići se na noge i krenuti dalje.

Pročitajte i: Da li su vas preplavile negativne emocije?

Budite zahvalni na svemu što imate bez obzira koliko to bilo skromno. Setite se da mnogi ljudi nemaju ni približno toliko – niti materijalnih stvari, ali ni emocija i pažnje koje dobijaju od bliskih ljudi. Zapamtite, bogatstvo nije garancija za sreću – čak često zna biti suprotno. Uživajte u malim stvarima, radujte se sitnicama jer život je samo jedan i jako brzo prolazi.

Birajte s kime se družite. Provodite vreme sa pravim ljudima, onima u čijem društvu uživate, koji vas podstiču u napretku, prihvataju vas takvima kakvi jeste i izvlače ono najbolje iz vas. Ljude koji isisavaju pozitivnu energiju iz vas i pune vas lošim vibracijama, izbegavajte – što se manje s njima družite – to bolje.

Pokušajte da shvatite šta priželjkujete. Razbistrite sliku u glavi o onome šta želite da postanete i šta želite da postignete tokom života. Odredite prave prioritete. I, imajte na umu da je duševni mir daleko važniji od gomilanja novca i jurišanja za karijerom.

Pomaže i miris tamjana

Miris zapaljenog tamjana ima moć transformisanja energije – odbacuje se negativna energija, a priziva pozitivna.

Jedna studija pokazala je da tamjan deluje kao antidepresiv i jako je dobar za ublažavanje stresa. Poboljšava intuiciju i idealan je za upotrebu pre meditacije. Izgaranje smole tamjana pruža zaštitu i pročišćavanje, a veruje se kako pomaže u povećanju duhovne energije, prenosi spiritualityhealth.com.

 

Foto: Jared Rice on Unsplash

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka