Vrat odaje koliko imate godina zato ga ne zanemarujte u dnevnoj rutini

Baš kao što je nega lica važna, ni vrat ne sme biti zanemaren, iako ovaj deo tela obično nije prioritet u svakodnevnoj beauty rutini pripadnica lepšeg pola.

Vrat ne samo da otkriva koliko godina imamo, već na njega utiču i mnoge druge stvari, poput konstantnog saginjanja pri pogledu na ekran, te generalno loše držanje čitavog tela.

Ulažemo novac u negu lica i razne anti-age tretmane, a vrat je onaj koji priča sasvim drugu priču. Često spuštanje glave prema ekranu, ignorisanje nege i relativno manji broj formula koje ciljaju vrat, čine ga superosetljivim područjem i jednim od glavnih ‘izdajica’ starenja kože.

Pogledajte i: Kako pandemijski stres uništava kožu

Koža na tom području je vrlo suva, osetljiva i tanka, stoga je moguće i da ima drugačije apetite, što se tiče nege, od vašeg lica„, poručuje kozmetičarka Ejpril Roberts za Asia One.

Na tom području dermis je tanak, ima malo masnog tkiva, stoga je obavezna ne samo svakodnevna hidratacija, već i upotreba kreme sa zaštitnim faktorom.

Za vežbe vrata, koje će smanjiti pojavu bora, dovoljno je istezanje. Glava gurajte ka nazad ili stiskajte donju vilicu ka spolja – to su jednostavni pokreti koji će smanjiti pojavu bora.

 

Foto: Kate Hliznitsova on Unsplash

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka