Kako da parfem traje duže

Nanošenje parfema na zglobove je ispravan potez, ali ako parfem špricnete na zglobove pa posle trljate zglob o zglob, pravite ogromnu grešku.

Nanošenje parfema na tačke pulsa, kao što su vrat i zglobovi, zagreva miris te se on lagano otpušta tokom celog dana. Međutim, trljanje zglobova razređuje gornje note parfema i ubrzava njegovo isparavanje.

Gornje note su najznačajnija komponenta u kompoziciji parfema i obično su jedan od glavnih razloga zbog kojih vam se određeni parfem svidi pa, kada ih se odmah „oslobodite“, ne dobijate ono najbolje od skupocene tečnosti.

Pročitajte i: Vreme je za prolećno čišćenje kože

Pored toga, energično trljanje i mešanje parfema sa prirodnim uljima na koži može uticati i na to da parfem ima potpuno drugačiji miris u odnosu na miris koji osetite kada ga pomirišete iz bočice ili nanesete i ne istrljate.

Dakle, umesto trljanja, pustite da se parfem osuši. Možete otići i korak dalje kako biste poboljšali dugotrajnost parfema. Naime, pre samog nanošenja parfema, utrljajte na pulsne tačke, odnosno mesta na koja ćete staviti parfem, hidratantnu kremu bez mirisa ili vazelin. Što je koža bolje hidrirana to će i miris duže trajati.

 

Foto: Laura Chouette on Unsplash

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka