Astrologija i roditeljstvo: Ko su najbolje majke na svetu

Svaka žena ima potencijal da bude ‘najbolja mama na svetu’, ali neki horoskopski znakovi jednostavno imaju „žicu“ za majčinstvo i neke urođene karakteristike.

Ovan

Majke Ovnovi pune raspored aktivnosti svoje dece silnim aktivnostima, od muzičke škole, preko sporta, hobija, do kampova. U međuvremenu, mama Ovan i sama ima pretrpan raspored.

Priželjkuje da njena deca budu avanturisti i da se ne plaše da isprobaju nove stvari. Podstiče ih da se suoče sa svim izazovima i da se bore za ono u šta veruju.

Ove mame ponekad mogu biti naporne svojoj deci, ali će slušati svoje dete i zaista čuti šta ono želi ili ne želi, i to i učiniti.

Bik

Mame Bikovi su neverovatno strpljive, realne i prizemne. Mogu da budu tvrdoglave što može dovesti do problema kada im deca dođu u tinejdžerske godine.

No, mama Bik se trudi da uči svoju decu da cene lepotu i prirodu. Budući da su možda sklone prekomernom gomilanju hrane i trošenju, moraju da paze da ne prejedaju svoje dete.

Blizanci

Mame Blizanci mogu sa svojim detetom da razgovaraju o bilo čemu. Nemaju nikakve tajne koje skrivaju od dece. Njihova deca imaju sjajne komunikacijske veštine i vrlo su svesna onoga što se dešava u svetu oko njih.

Jedna od stvari zbog koje je mama Blizanac tako jedinstvena je njena sposobnost razumevanja dece bez obzira na pol i njihov uzrast. Mame Blizanci definitivno prave najbolje zabave za mališane.

Rak

Deca koja imaju mamu Raka su zaštićena, zbrinuta i istinski voljena. Majke Rakovi su uvek tu da saslušaju svoje dete i pomognu im da se osećaju bolje. Žele da njihov dom bude mesto ljubavi i utehe i da njihova deca znaju da sa majkom mogu da podele baš sve.

Kad detetu „potonu sve lađe“, mama Rak će mu napraviti omiljene kolače ili užinu. Sjajna je i u tome što može pomoći razvijanju dečje kreativnosti.

Lav

Lavica se najviše ponaša poput deteta. Uživa u igri sa svojim mališanima i daruje im velikodušne poklone. Mama Lav, međutim, može biti i pomalo sebična te svoje potrebe i probleme staviti ispred dečjih.

Veoma voli svoju decu, ali Lavice su pomalo narcisoidne, te decu neretko doživljavaju kao svoj produžetak.

Pročitajte i: Kako izgraditi zdrav odnos sa detetom – saveti ruskog psihologa

Devica

Ako se nešto slomi, mama Devica će dati sve od sebe da to popravi, bilo da je u pitanju igračka ili srce. Ima velika očekivanja od svoje dece, ali ih voli neopisivo, čak i ako je iznevere.

Kraljica je multitaskinga kao roditelj. Ona radi, volontira i još uvek održava vrlo čist i uredan dom. Želi da njena deca budu disciplinovana i uči ih da ne odustaju kada stvari postanu teške. No, Devica je perfekcionista što ponekad može teško da padne deci.

Vaga

Vage su sjajne majke jer su tako uravnotežene i mirne. Podstiču harmoniju u domu, i kada postoji razdor između braće i sestara, ona može da sagleda svačiju perspektivu u svađi i pomogne u pronalaženju neutralnog tla.

Mame Vage ne vole disciplinu i radije bi bile drugarica nego roditelj svom detetu. Najvažnije čemu mama Vaga uči svoju decu je kako deliti sa drugima, imati empatiju i biti dobar prijatelj.

Škorpija

Mame Škorpije su intuitivne i često znaju šta se događa s njihovim detetom. Velike su pobornice odanosti, iskrenosti i zaštite, i sve je u redu dok njihova deca govore istinu i paze na druge.

Pripazite ako na bilo koji način uvredite njenu decu ili im stvorite problem jer će se mama Škorpija boriti jače za svoju decu nego za sebe. Staviće potrebe svoje porodice iznad svojih i strastveno ih braniti.

Strelac

Mama Strelac ima ogromno srce. Često putuje s detetom već u najranijem detinjstvu. Svojoj deci prenosi žeđ za znanjem i snažan osećaj nezavisnosti, kao i smisao za humor. Majka Strelac zna da detinjstvo kratko traje, pa želi da njena deca uživaju u svakom trenutku toga.
Mame Strelčevi mogu da budu impulsivne. Možda nemaju toliko pravila u poređenju sa ostalim mamama jer žele da njihova deca budu svoji ljudi.

Jarac

Mama Jarac će se boriti do smrti za svoju decu. One su odane i uvek će se zalagati za decu. Ove mame roditeljstvo shvataju vrlo ozbiljno. Njihova deca imaju dobru radnu etiku, fokusirana su i disciplinovana.

Budite sigurni da njena deca zarađuju džeparac tako što brinu o braći i sestrama. Mame Jarčevi su najčešće prezaposlene mame i ponekad ih treba podsetiti da odvoje malo vremena za sebe.

Vodolija

Majke u znaku Vodolije možda će podučavati svoju decu kod kuće, ali će se pobrinuti da imaju i nastavu izvan kuće. Pobrinuće se da znaju važnost pomaganja drugima i da su njena deca svesna bitnih tema poput globalnog zagrevanja.

Sigurno će podstaći maštu i eksperimentisanje kod svoje dece. Međutim, imaće vrlo malo strpljenja kada dete emocionalno ‘pukne’ ili za bilo kakvu vrstu emocija. Možda bi je trebalo podsetiti da se kod dece ne podrazumeva da shvataju da ih neko voli, već da im treba to i pokazati

Ribe

Ribe podstiču decu na umetnost i kreativnost. Deca majke Ribe biće osetljiva, maštovita i naučiće da se prema drugim ljudima ophode sa ljubaznošću i saosećanjem. Mame Ribe pružiće ljubav, pomagaće drugima i pokazati svoj nezavisan duh.

 

Foto: Thiago Cerqueira on Unsplash 

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka