Lash lift – Tretman trepavica koji obara s nogu

Svi pričaju o magičnom lash lift tretmanu, a dodaćemo – s razlogom. Za samo sat vremena, vaše trepavice mogu potpuno izmeniti izled i položaj i ne samo to – znatno ćete uštedeti vreme pri svakodnevnoj make-up rutini ukoliko se odlučite za ovaj tretman. Naglešene trepavice su vam nadohvat ruke, bez skupih proizvoda, veštačkih ekstenzija, maskara i drugih sredstava na koje svakodnevno gubite prilično mnogo vremena.

Evo o čemu se zaista radi. 

Šta je „Lash lift”

Ovo je hemijski tretman koji se sprovodi na trepavicama i služi za njihovo podizanje i uvijanje. Izuzetno je popularan poslednjih godina zbog dugotrajnosti efekta i prirodnog izgleda koji pruža. Naročito je tražen od strane devojaka koje imaju spuštene ili svetlije i kraće trepavice od uobičajenog. Lash lift uglavnom podrazumeva i farbanje trepavica za jači efekat, ali i keratinski tretman koji popunjava i jača trepavice. Rezultati lash lift-a su, dakle, otvoreniji pogled, efekat trajne maskare i ojačane, gušće i duže trepavice.

Lash lift procedure – pre i posle tretmana

Priprema pred lash lift tretman podrazumeva proveru osetljvosti vaše kože oko očiju, kao i proveru alergijskih reakcija na neki od preparata. Moguće je da se pojave crvenilo, otok, plikovi uz druge alergijske smetnje, kao reakcija na sastojke hemijskog tretmana.

Nakon samog tretmana ne smete kvasiti trepavice, u prva 24 sata nikako nemojte nanositi šminku, naročito ne maskaru, nemojte koristiti kreme i losione za kožu, kao ni micelarnu vodu, a ne preporučuje se odlazak u solarijum, niti saunu.

Šta obuhvata tretman lash lifting?

Sam lash lifting tretman obuhvata nekoliko koraka, tako što se trepavice namotavaju na mali vikler nalepljen na gornji kapak – veličina viklera zavisi od toga kakav efekat želite da postignete.

Najpre, vrši se uvijanje trepavica. Preparat za uvijanje stavlja se samo na koren trepavica, a nakon što je odstojao koliko je potrebno, skida se posebnim aplikatorom.

Sledeći korak je fiksiranje trepavica koje se sprovodi slično kao i prethodni korak, ali se stavlja veća količina preparata. 

Nakon ovoga, u mnogim kozmetičkim salonima će vam preporučiti farbanje trepavica, odnosno klasično bojenje crnom ili crno-plavom bojom, što će vas automatski rešiti nanošenja maskare ubuduće.

Bilo bi dobro da je u vaš tretman uključeno i keratinsko jačanje trepavica jer će ovaj postupak ojačati i negovati vaše trepavice, tako da se raspitajte da li lash lift tretman kod odabranog kozmetičara podrazumeva i ovaj korak.

Za kraj, trebalo bi staviti negujući losion koji će skroz omekšati trepavice i odvojiti ih od viklerčića.

Lash lift materijal – Šta se koristi za ovaj tretman?

Za lash lift tretman koriste se hemijski preparati i alatke koje olakšavaju postupak. 

Ukratko, u materijal za tretman spada faza za uvijanje trepavica koja se drži oko 15 minuta, faza za fiksiranje trepavica (takođe treba držati 15 min), maska za trepavice sa keratinom, arganovim uljem, aminokiselinama i proteinima (drži se  15-ak minuta) i losion za skidanje lepka. Strogo se mora voditi računa o vremenu tokom kog se drži materijal na trepavicama.

Ne koriste se iste hemikalije u svim salonima, tako da ukoliko vam tretman ne bude prijao i ako izazove nepoželjene reakcije na koži očiju, svakako razmislite o promeni usluge. 

Koliko traje tretman lash lifting-a?

Tretman lash lifting-a traje oko sat vremena, potpuno je bezbolan, ali za tih sat vremena oči morate konstantno držati zatvorenim.

Koliko traje lash lift efekat?

Efekat lash lifting tretmana traje od 6 do 8 nedelja i nije potrebno vršiti dodatne korekcije do samog ponavljanja tretmana. 

Kome se preporučuje ovaj tretman?

Za devojke koje prirodno imaju kratke, svetle ili trepavice koje su spuštene, lash lifting je pravo rešenje. Za sve one koje su u potrazi za savršenom maskarom ili dobrim uvijačem za trepavice – lash lift tretman je prečica jer pruža istovetni efekat.

 

Foto: https://www.pexels.com/photo/woman-in-black-shirt-holding-white-textile-5128233/

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka