Kako šminku učiniti vodootpornom

Kišna prolećna sezona je, nadamo se, za nama, ali nam predstoji leto. Više sunca znači i češće znojenje. Ako niste fan vodootpornih proizvoda, postoje trikovi koji će vam pomoći da sprečite razmazivanje šminke.

1. Počnite s prajmerom

Ako stavite jak prajmer, odnosno bazu, pre pudera, stvorićete odličnu podlogu i osigurati da vam šminka stoji na licu tokom celog dana. Prajmer, ne samo što će pomoći u tome da vaša koža bude glatka, već će delovati kao zaštitni sloj koji sprečava da se puder, korektor, rumenilo, bronzer i hajlajter uvuku u pore.

Pročitajte i: Maska od ove biljke odlična je za začepljene pore

2. Koristite sunđer za šminkanje

Kako bi nanošenje proizvoda na lice bilo jednostavnije, a ujedno i dugotrajnije, profesionalni šminkeri preporučuju upotrebu sunđera za šminkanje prilikom nanošenja podloge.

3. Koristite tečni prajmer i fiksator za senke

Upotreba tečnog prajmera i fiksatora za senke za oči najučinkovitiji je način pretvaranja mejkap proizvoda koji nisu vodootporni, u vodootporne, piše Real Simple.

Pojedini brendovi ih proizvode sa kapaljkom pa sve što treba da uradite je da dodate kap ili dve u proizvod i odmah ga nanesete na lice.

4. Setovanje pudera

Mejkap stručnjaci preporučuju korišćenje belog pudera u prahu preko tečnog pudera jer tako nećete izgledati kao da imate previše proizvoda na licu.

Ako želite dugotrajan mejkap, nanensite puder u prahu u tankom sloju ravnim krajem četkice. Ostavite ga tako da deluje nekoliko minuta, a zatim nežno obrišite većom četkicom.

5. Upotrebite sprej za setovanje

Poslednji korak bi svakako trebalo da bude sprej za setovanje. Zbog njega vaša šminka može da traje i celu noć, a pomaže i u hidrataciji kože.

 

Foto: Apostolos Vamvouras on Unsplash

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka