Trikovi profesionalaca: Kako oblikovati obrve prema obliku lica

Obrve daju karakter licu, a njihovo pravilno oblikovanje može ublažiti oštre crte lica ili pak izdužiti okrugao oblik lica. Ipak, važno je da ne odstupate od prirodnog oblika jer struktura obrva s kojom ste rođeni najviše odgovara vašem obliku lica.

Oblik obrva možete malo izmeniti sa ciljem da ga poboljšate, ali stručnjaci ne savetuju da menjate oblik u potpunosti jer tako rizikujete da obrve postanu pretanke. Dakle, oslonite se na ono što već imate.

Okruglo lice

Budući da osobe sa okruglim licem nemaju oštre uglove, zaobljene obrve mogu dodati određenu definiciju i izdužiti oblik lica. Lûk dodaje geometriju, a u zavisnosti šta vam najviše odgovara možete se odlučiti za blagi, srednji ili visoki lûk.

Kao alat za merenje koliko zaobljene obrve treba da budu iskoristite četkicu ili olovku i stavite je na nos. Usmerite je dijagonalno od nozdrve do spoljne ivice dužice oka. To je tačka na kojoj bi trebalo da se nalazi lûk, odnosno gde treba da bude njegova gornja granica.

Četvrtasto lice

Ovaj oblik lica ima mnogo prirodno naglašenih definicija, tako da ne morate preterano naglašavati lûk. Takođe, četvrtast oblik lica ima prirodno snažan izgled, koji možete da zadržite odabirom blago zaobljenih obrva.

Srcoliko lice

Osobe koje imaju lice u obliku srca imaju oštru bradu, pa je najbolje odlučiti se za nežne obrve – okrugle ili one sa blago naglašenim lûkom. Takođe, ovim osobama najbolje pristaju gušće, punije obrve.

Ovalno lice

Ovom obliku lica odgovaraju skoro svi oblici obrva jer osobe sa ovalim licem nemaju oštre uglove sa zakrivljenim spoljnim ivicama. Ako pak tražite neki oblik, stručnjaci predlažu umerene obrve odnosno blagi lûk i srednju dužinu.

Dijamantno lice

Ovaj oblik lica ima izražene jagodične kosti i šiljatu bradu. Ove karakteristike možete ublažiti odabirom meke krivine ili srednjeg luka.

Pravougaono lice

Pravougaona lica su duža nego što su šira, te ako ih odabirom ravnih obrva možete malo skratiti. Ako ipak želite lûk odaberite malo zakrivljenje prema dole, piše MBG.

 

Foto: cottonbro from Pexels

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka