Tajna uspešnog nanošenja korektora

Primena korektora nije jednostavan poduhvat iako tako izgleda. Nekome ko želi da neutrališe podočnjake možda će biti potrebna potpuno drugačija tehnika ​​od one koja prikriva „kese“ ispod očiju.

Ne postoji jedan čarobni savet koji odgovara svima, a možda bi trebalo da isprobate nekoliko trikova kako biste otkrili koja vam tehnika stvarno pomaže. Šminkerka Džalisa Džaikaran podelila je za MBG savet za nanošenje korektora na fine linije.

Što se proizvoda tiče, birajte korektore koji su lagani, a ne gusti i kremasti. Takvi korektori povećavaju boranje kože i stvaraju gomilanje proizvoda na licu„, objašnjava šminkerka.

Bestežinska formula, odnosno korektor koji je laganiji na vašem licu izgledaće mnogo prirodnije i neće vam stvarati nabore.

Pročitajte i: 4 koraka do lica bez podočnjaka

Manje je više što se tiče prikrivanja na zreloj koži. Izjednačavanje tona kože trebalo bi da bude prioritet pa tek onda prekrivanje linija i bora„, govori Džaikaran.

Što se tiče nanošenja proizvoda, šminkerka preporučuje da umesto da nanesete ravnomerni sloj korektora (bilo u polumesecima ili naopako postavljenim trouglovima) stavite male tačkice proizvoda na kapke, unutrašnji ugao očiju i sva druga područja koja želite da pokrijete.

Upotrebite malu količinu korektora u tačkicama i lagano ga razmažite ili tapkajte. Na taj način proizvod će lepo da ‘legne’ na kožu„, objašnjava ona.

Zaključak je naravno, manje je više, učinkovitije, prirodnije i isplativije.

 

Foto: MART PRODUCTION from Pexels

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka