Sve popularniji među turistima: Ovi hoteli prosto oduzimaju dah

Hotele smeštene na liticama retko koji ugostiteljski objekat može da zameni, barem kada je reč o spektakularnom pogledu. Bilo da gledate u okean, planinu ili ravnicu, ovi hoteli zaista imaju neku posebnu draž te i ne čudi što su među najtražejnijim smeštajnim objektima na svetu.

Hoteli na litici obično su romantični, garantuju vam privatnost i uglavnom su vrlo luksuzni. Čine da se osećate kao da ste na vrhu sveta – bukvalno!

Izdvajamo četiri odlična hotela koja se nalaze u Evropi.

Grace Hotel, Santorini

Smešten visoko na kalderi Santorinija, u selu Imerovigli na severozapadu ostrva, Grace hotel idealno je mesto za uživanje u zadivljujućim izlascima i zalascima sunca.

Hotel ima prelep beskonačni bazen, vrhunski mediteranski restoran i joga i pilates studio. Gostima je na raspolaganju i vila sa dve spavaće sobe koja se može pohvaliti prostranom terasom sa privatnim bazenom, kao i privatnim spa centrom u sklopu kojeg se nalazi i zatvoreni bazen.

Monastero Santa Rosa Hotel & Spa, Italija

Nekadašnji manastir iz 17. veka koji je vodila porodica Monastero Santa Rosa pruža se sa litice, sa pogledom na Tirensko more i zaliv Salerno.

Ima 20 soba, beskonačni bazen, prelepe bašte koje se prostiru na pet nivoa, restoran sa Mišlenovom zvezdicom i brojne otvorene paviljone.

Spa koji nudi ovaj hotel najbolji je na celoj obali Amalfi i nudi tretmane lokalnim biljkama, dok se živopisni gradovi Amalfi, Pozitano i Ravelo nalaze na 20 minuta vožnje brodom ili automobilom.

Reid’s Palace, Portugalija

Hotel se nalazi na stenovitoj litici iznad luke Funšal u regiji Madeira. Okružen je suptropskim baštama koje zauzimaju 10 hektara. Svaka od 158 soba ima pogled na Atlantski okean.

Jedan, od ukupno tri bazena u odmaralištu, nalazi se u podnožju litice sa platformom u nivou mora, tako da gosti mogu skočiti pravo u okean. U sklopu hotela je i italijanski restoran.

Cliff House Hotel, Irska

Na jugoistočnoj obali Irske, u ribarskom selu Ardmor, hotel Cliff House nalazi se na strmoj ivici koja gleda na prostranstvo zaliva Ardmor.

Odličan restoran sa Mišlenovom zvezdom služi savremenu irsku kuhinju. Hotel je odlična baza za istraživanje obližnjih sela, kao i grada Korka, drugog po veličini u Irskoj, koji je udaljen manje od sat vremena vožnje.

 

Foto: Hello Lightbulb on Unsplash

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka