Egipatska depilacija kod kuće

Egipatska depilacija spada u najstarije metode uklanjanja dlačica, a svoju popularnost ponovno je doživela pre nekoliko godina, kada su kozmetički saloni uvrstili ovu uslugu u svoju ponudu.

Egipatska depilacija je depilacija šećernom pastom. Žene je preferiraju jer nemaju strah od iritacije kože i uraslih dlačica. Osim toga, bol je neuporedivo manji neko što je slučaj sa depilacijom voskom, a dlačice postaju mekše i ređe.

Šećernu pastu kojom se obavlja egipatska depilacija možete kupiti gotovu, a možete je i napraviti sami. Sastojke verovatno već imate u kuhinji: šećer, voda, limun i med.

Priprema šećerne paste:

  • 2 šolje šećera
  • 1/4 šolje vode
  • 1/4 šolje limunovog soka
  • 1 kašičica meda (nije obavezno)

Pasta se kuva u posudi i potrebno je da sve „pratite“ smesu tokom kuvanja. Najpre stavite šećer da se kuva, a kada se rastopi (ali ne potpuno), dok je smesa još gusta, na laganoj vatri, dodajte proceđeni sok limuna te vodu. Kuvajte sve zajedno na najlaganijoj vatri otprilike 5 – 10 minuta dok smesa ne poprimi crveno-zlatnu boju. Ugasite vatru i mešajte dok ne nestane pena, a zatim smesu prebacite u staklenu posudu.

Upotreba:

Kada se pasta ohladi i bude mlaka, uzmite malenu količinu paste i oblikujte je u kuglicu, a zatim je prstima razvlačite dok ne posvetli.

Pastu rukom nanesite na željeno područje u smeru suprotnom od rasta dlačica, pa je uklonite brzim pokretima u smeru rasta dlačica. Kada uklonite ceo sloj, istu pastu ponovno oblikujte u kuglicu i iznova koristite.

Ako je pasta previše tvrda, razradite je prstima ili posudu s pastom stavite u mlaku vodu, a ako je premekana, stavite ju u frižider dok se malo ne stvrdne.

Pastu obavezno nanosite na potpuno čistu i suvu kožu, a preporučljivo je pre nanošenja područje posuti baby puderom.

 

Foto: Marina Abrosimova from Pexels

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka