Bruk Šilds: Tajna moje blistave kože krije se u savetu moje majke

Iako je u šestoj deceniji, glumica Bruk Šilds može da se pohvali blistavom i negovanom kožom lica. Kada su je pitali u čemu je njena tajna, holivudska zvezda je odgovorila: „Keep it simple“. Dakle, tajna se krije u jednostavnosti.

Kada govori o svojoj dnevnoj beauty rutini, Bruk Šilds se drži saveta svoje majke, koja joj je govorila da su za negu dovoljni „sapun, voda i hidratacija“. Glumica priznaje da joj je najvažnije da joj je kože čista, ali da ne koristi oštra sredstva za čišćenje lica.

Koristim sredstvo za čišćenje i tonik za lice. Volim serume koji sadrže vitamin C jer primetim razliku nakon upotrebe – koža mi je glatka i blistava„, rekla je Bruk Šilds za Pure Wow.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields)

Ono što je naglasila kao važan korak u nezi jeste obavezna krema za sunčanje sa zaštitnim SPF faktorom, dodajući da nikada ne provodi previše vremena na suncu.

Za elastičnu kožu, priznaje glumica, nije dovoljna samo nega već i celokupno zdravlje. Zbog toga zvezda Plave lagune redovno vežba i vodi računa o tome da ostane hidrirana.

Aktivitanje mišića poboljšava cirkulaciju, što se odmah vidi na površini kože. Kada ne vežbam, moja koža trpi. Dakle, pijem mnogo vode, više spavam, više vežbam jer tada ja postajem bolja i sve ostalo je bolje i elastičnije„, dodala je glumica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields)

Tokom pandemije Kovid-19 Bruk Šilds je preživela pravu traumu, kako sama kaže, kada je primetila da kosa počinje da joj opada.

Mislim da smo svi različito reagovali na pandemiju. Ja sam sada fokusirana na to da vlasište održavam što zdravijim„, otkrila je glumica za Glamour i priznala da i dalje ne uspeva potpuno da se opusti, ali da je promenila neke svoje navike.

Volim da se budim ranije ujutru, dok je još tiho. Volim da čitam. Došla sam do tačke da me pletenje više ne stresira jer kada pogrešim u stvari postajem sve bolja popravljajući svoju grešku. Sa devojkama (ćerkama) igram domine i te stvari me resetuju. Pronalazimo radost u malim ritualima i brizi o sebi jer ako ne brinete vi o sebi, niko drugi neće„, poručuje glumica.

 

Foto: Instagram/brookeshields

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka