Brazilska maderoterapija – da li ste zaista već čuli sve o tome?

Brazilska maderoterapija sve je popularnija metoda uklanjanja celulita, kako u Srbiji, tako i u celom svetu. Smatra se holističkom tehnikom za oblikovanje tela, smanjenje stresa i ublažavanje bola u mišićima i zglobodima.

Koja je razlika između brazilske maderoterapije i klasične maderoterapije?

Ono što je dovelo do popularnosti brazilske maderoterapije, u poređenju sa klasičnom, jeste činjenica da tretmani daju i do šest puta brže rezultate i što su efekti primetni već posle prvog tretmana (a i svakog narednog).

Klasična (kolumbijska) maderoterapija radi se različitim drvenim predmetima koji imaju oblik oklagije. Masažom drvenim oklagijama telo se oslobađa toksina i podstiče se metabolizam, što dovodi do sagorevanja masti. Osim toga, razbija se celulit i nabubrenja na koži. Za razliku od klasične, brazilska maderoterapija prodire dublje u kožu pa se masti i celulit znatno brže i efikasnije uklanjaju.

U prvoj fazi se razbijaju „masni džepovi“, to jest uporno masno tkivo. Razbijajući te džepove na manja masna područja, olakšavamo našem telu pristup tim masnim ćelijama koje ono koristi kao izvor energije.

Ovaj tretman je poznat i kao nehirurško podizanje zadnjice jer drvene čaše, kojima se radi tretman, pomažu u smanjenju celulita jer toniraju telo, posebno na području zadnjice. 

Brazilska maderoterapija aktivira i sistem limfne drenaže u telu, a limfni sistem je odgovoran za zadržavanje vode i funkciju limfnih čvorova. Čišćenjem tih čvorova jačamo naš imuni sistem i ujedno vršimo detoksikaciju tela, poboljšavajući celokupno zdravlje.

Kako se izvodi brazilska maderoterapija?

Brazilska maderoterapija radi na principu visokog i niskog pritiska koristeći vakuum. Tretman kombinuje vakuum i limfnu drenažu drvenim čašama. Svaka čaša namenjena je određenom području tela. 

Koliko tretmana je potrebno za prve rezultate?

Jedan tretman traje od 45 do 60 minuta i rezultati su vidljivi odmah, odnosno već nakon prvog tretmana. Ipak, za neki zadovoljavajući rezultat potrebno je da se uradi ceo ciklus od deset sesija. Tretmane je potrebno izvoditi svaki dan, osim ukoliko ste preosetljivi, onda može i svaki drugi dan. Broj potrebnih ciklusa tretmana zavisi od osobe do osobe.

Modrice nakon brazilske maderoterapije

Ukoliko se tretman izvodi pravilno, ne bi trebalo da dođe do pojave modrica. Osobe koje su previše osetljive mogu dobiti privremene modrice na početku tretmana, ali kasnije, kako tkivo ojačava i zateže se, i modrice postaju prošlost.

Cene brazilske maderoterapije

Cena po jednom tretmanu (45 60 minuta) celog tela kreće se od 1000 do 3000 dinara.

 

Foto: Sora Shimazaki from Pexels

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka