Beauty navike kojima uništavate lice

Sigurno vam se barem jednom u životu desilo da budete toliko premoreni da nemate snage za večernju beauty rutinu. Da bi vaše lice zaista izgledalo i bilo negovano, morate da mu posvetite pažnju tokom cele godine – bez ikakvih izgovora.

Na ovih pet beauty navika slobodno da zaboravite jer nanose štetu lepoti i zdravlju vašeg lica.

 1. Neredovno pranje i čišćenje lica
  Lice bi trebalo temeljno očistiti svake večeri pre spavanja – bez izuzetaka! U suprotnom, otvarate put bakterijama i nečistoćama koje će vam začepiti pore te uzrokovati akne, dehidrataciju i loš ten.
 2. „Kopanje“ po licu
  Bez obzira na to da li imate miteser ili bilo kakvu nepravilnost na licu, nemojte „kopati“ po tome. Čačkanjem samo možete pogoršati stvari i izazvati infekciju, što na kraju vodi do ožiljaka.
 3. Nekoliko novih proizvoda odjednom
  Ako počnete da koristite nekoliko novih proizvoda u isto vreme, može doći do kontaktnog dermatitisa, odnosno crvenila nalik alergijskoj reakciji kože. Uvodite nove proizvode jedan po jedan, kako biste bili sigurni da nijedan neće izazvati nikave probleme.
 4. Preskakanje zaštite od sunca
  Mnogi izbegavaju zaštitne kreme od sunca ali veoma je važno da se zaštitite od UV zraka i tokom hladnih dana. U suprotnom, dovodite sebe u opasnost od melanoma, ali i od prevremenih bora.
 5. Izbegavanje antiejdž proizvoda
  Možda mislite da ste premladi za korišćenje antiejdž proizvoda, ali s njima bi trebalo početi već u kasnim dvadesetim godinama. U skladu sa vašim godinama, koristite proizvode za prve znakove starenja i ne zaboravite na negu vrata, grudi i ruku.

 

Foto: kevin laminto on Unsplash

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka