Mali automobili za žene

Takozvani ženski automobili zaista mogu olakšati učestvovanje u saobraćaju. Iako je mišljenje da su žene lošiji vozači od muškaraca odavno prevaziđeno, određeni automobili pružaju određene pogodnosti, za početak – estetske, koje više odgovaraju pripadnicama lepšeg pola. Neka od istraživanja čak pokazuju da žene diktiraju trendove u automobilskoj industriji i da proizvođači zato masovno nude nežnije boje karoserija. Uglavnom se radi o manjim automobilima, koji su mnogo praktičniji u odnosu na velike kada je reč o svakodnevnoj vožnji gradom, parkiranju i održavanju, a mnogi proizvođači su ih stilski doveli do pravog savršenstva. Iz tog razloga, donosimo neke od omiljenih ženskih” automobila.

 Zašto odabrati mali automobil?

Mali automobil je spas za svakodnevnu gužvu, a verovatno niste ni svesne njegovih prednosti dok ih ne uporedite sa velikim autima. Iako se žene sve češće odlučuju za jake i brze automobile, mi dajemo prednost onim manjim. Poslednje dve decenije, ovakvi automobili su postali izrazito popularni zbog razvoja gradova, u kojima ostaje sve manje prostora.

Najpre, naročito ako živite u gradu, mnogo je lakše naći parking mesto. Po pravilu, ako je automobil manji i njegova potrošnja je manja, tako da je prednost malih automobila i ekonomičnost. Za ovakve automobile lakše je naći i adekvatne auto-delove, a ni same popravke uglavnom nisu toliko zahtevne kao kada je reč o većim modelima. Prosto, lakše je funkcionisati u saobraćaju, naročito ako biste ovaj auto koristili prvenstveno za gradsku vožnju, kada je često potrebno obaviti više stvari u kratkom vremenskom periodu. Predstavljamo neke od najtraženijih: 

 Fiat 500 C

Sigurno najpopularniji automobil među ženama, čuveni Fića je dobio svoju modernu verziju, koja je odmah postala jedan od omiljenih automobila kod nas. Izgledom će vas sigurno osvojiti, jer dizajn mu je baš onakav kakvim ga opisuju i sami proizvođaći – Fiat 500 C se prosto osmehuje, a kombinacija boja ostavlja utisak pravog ženskog automobila. Auto poseduje klizni krov, što doprinosi njegovoj atraktivnosti.

  Abarth

Još jedna verzija Fijata, dolazi iz kuće Abarth, koja je prvobitno osnovana kao firma specijalizovana za proizvodnju trkačkih automobila. Zato je ovaj model jači od običnog, sa znatno unapređenim performansama, ali, očekivano, i znatno više košta. Ovaj model verovatno i prevazilazi potrebe prosečnog vozača, ali je prijemčiv zbog atraktivnog dizajna i praktičnosti.

 Nissan Micra

I ovo je jedan od onih automobila za koji sigurno znate, jednako popularan i među muškarcima i među ženama, a odlikuje ga luksuzni dizajn, kako spolja, tako i u unutrašnjosti auta. Gradski auto ukombinovan sa luksuznim detaljima, plutajućim krovom i bojama koje zapadaju za oko, garantuju da nećete ostati neprimećene. Veličinom je približan pomenutom Fići, a u odnosu na kvalitet, cena ovog modela je prihvatljiva. 

Lancia Y

Italijansku Lanču odlikuje upečatljiv dizajn, a Ipsilon je trenutno jedini automobil ove kuće koji se proizvodi. Prvobitno namenjen mlađoj generaciji i njenim potrebama, Ipsilon je dugo bio najprodavaniji model u Lančinoj liniji. I ovaj model možete pronaći u atraktivnim bojama, oprema je obogaćena multimedijalnim uređajima koji će vam ulepšati vožnju, a njegove performanse su kao stvorene za gradske potrebe. 

 Mini Cooper

Jedan od najprepoznatljivijih automobila, Mini Kuper je san mnogih vozača. Pravi gradski auto proizvodi se u nekoliko varijanti. Stručnjaci ga opisuju kao legendrani i, istovremeno, buntovni automobil kojim ćete se lako provući kroz uzane ulice i privući pažnju prolaznika. Paket opreme je takav da od ovog automobila zaista možete napraviti i svog vernog prijatelja, dok je jedina mana” njegova cena, koja je ipak nešto viša od prosečne. 

Foto: Unsplash

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka