6 životnih saveta koje treba da „ukrademo“ od Megan Markl

Megan Markl predstavlja senzaciju gde god da se pojavi. U svim životnim okolnostima koje su je snašle gledala je uvek napred, a svojom pojavom pleni i mami poglede prisutnih bilo da prošeta ulicom ili se pojavi na nekom svečanom događaju.

Magazin Vogue prenosi šest važnih wellness saveta Megan Markl koji vam mogu poslužiti kao vodič do blagostanja.

1. Spavajte

Megan Markl i princ Hari nedavno su dobili drugo dete, te verovatno mogu da zaborave na kvalitetan i neisprekidan san barem na neko vreme.
Eksperti preporučuju osam sati sna svake noći kako biste ojačali imuni sistem, ostali u formi i zadržali dobro raspoloženje.

2. Ostanite hidrirani

Kako bi vaše telo optimalno funkcionisalo, vodite računa o tome koliko tečnosti unosite u organizam tokom dana. Kada se ujutru probudi, Megan Markl pije čašu tople vode s limunom kako bi ojačala imunitet. Bivša glumica takođe je velika ljubiteljka prirodnih sokova, posebno zelenih. Stoga ujutru pomeša jabuke, kelj, listove spanaća, limun i đumbir, napravi smoothie i pije ga tokom celog dana.

3. Budite aktivni

Da bi ostala u formi, vojvotkinja od Saseksa trenira nekoliko puta nedeljno. Iako je, kako kaže, redovna na treninzima, dešava se da nema vremena za vežbanje.
Ako nemam vremena za dugi trening, uzmem svog psa i odem na trčanje. Ne brinem o sebi samo iz estetskih razloga već da bih se prvenstveno dobro osećala. Moja fizička aktivnost je moja motivacija„, rekla je Megan 2016. za Best Health.

4. Vežbajte ujutru

Ključ za istinsko uvođenje sporta u vašu rutinu, tvrdi Markl, jeste naučiti uživati u trenutku. Kako bi bila sigurna da neće preskočiti trening, Megan se obično bavi sportom u prepodnevnim satima. Među njenim omiljenim sportovima je trčanje, a u zavisnosti od pređenih kilometara vojvotkinja od Saseksa prilagođava ostatak svoje sportske rutine kako bi pronašla pravi balans.

5. Pokušajte sa meditacijom i jogom

Iako priznaje da je imala odbojnost prema jogi u mlađim danima, sada je to deo njene svakodnevice. Poput meditacije, joga joj pomaže da se oslobodi stresa, ali i poboljša držanje tela.

6. Usvojte dijetu 80/20

Megan Markl priznala je da je testirala nekoliko vrsta hrane pre nego što je pronašla način ishrane koji joj najviše odgovara. „Trudim se da tokom nedelje jedem vegansku hranu, ali vikendom sebi dozvoljavam veću fleksibilnost„, otkrila je jednom prilikom Megan Markl. Pored toga, ona priznaje da favorizuje hranu koja daje sjaj koži i omogućava joj da spava kvalitetnije, te ima više energije.

 

Foto: YouTube / CBS News: The National

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka