5 životnih lekcija koje devojčice nauče od svoje tetke

Tetka, to je ona ona kul osoba koja svojim sestričinama i bratanicama prepričava neprijatne trenutke iz života njihovih roditelja, kupuje im sladoled iza maminih leđa, daruje najbolje poklone, lakira nokte, vodi ih na najbolje izlete. Tetka je druga majka i zato nije ni čudo što je odnos sa tetkama zaista poseban.

Tetka je i važna životna učiteljica od koje svaka devojčica mnogo toga uči. Otkrijte kojih pet životnih lekcija tetke prenose na svoje miljenice.

1. Ne shvataj sve stvari preozbiljno

Život pred nas svakodnevno postavlja razne izazove, a tetka je ta koja dete uči da ne mora sve da shvati preozbiljno, da ima na umu širu sliku onoga što je stvarno važno i da usmeri svoju energiju prema svemu onom pozitivnom što je okružuje.

2. Ceni male stvari

Ponekad se toliko fokusiramo oko pojedinih stvari, da nam promiču divne sitnice koje se svaki dan događaju oko nas. Tetke su te koje najbolje znaju da pokažu kako uživati u svakoj sreći, pa i onoj najmanjoj. One nas uče da ne uzimamo stvari zdravo za gotovo i budemo zahvalne za baš sve dobro u našem životu.

3. Zabavljaj se kad god možeš

Život je stresan, a ponekad može biti posebno naporan. Tetke su te koje i u one najnapornije i najstresnije dane znaju da unesu zabavu i smeh i podsete nas na to koliko je važno da ne zaboravimo da se zabavljamo.

Pročitajte i: Astrologija i roditeljstvo: Ko su najbolje majke na svetu

4. Budi skromna

Tetke su tu i kada nas treba podsetiti koliko je važno stajati sa obe noge čvrsto na zemlji, ali i imati otvoreno srce i um u svakom trenutku.

5. Svaki je dan bitan

Tetka je ta koja nas uči da je svaki dan bitan i da svaki dan treba ceniti i iskoristiti jer nikad ne znamo šta život nosi već sutra, piše Zadovoljna.

 

Foto: Paige Cody on Unsplash

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka