4 koraka do lica bez podočnjaka

Mnoge žene, pa i poneki muškarci, muku muče s tamnim i upalim podočnjacima koje ponekad ne mogu da sakriju ni uz sva blaga kozmetičke industrije. 

Koža u predelu očiju je tanja od kože lica, a kako starimo, tako se i ona dodatno istanjuje te gubi elastičnost. Zato će podočnjaci, ako ste im skloni, s godinama postati sve izraženiji.

Da biste to ublažili, pratite sledeće korake:

Dva litra vode dnevno

Dug i miran san, zdrava i redovno ishrana, što manje alkohola i duvana te boravak na svežem vazduhu uvek su dobrodošli za svež izgled lica bez podočnjaka. Pored toga vrlo je važno da pijete barem dva litra vode dnevno, jer ona čisti organizam od štetnih sastojaka. Obratite pažnju i na to da uveče ne jedete jaku hranu.

Spavajte na leđima

Tamne podočnjake i otečene kapke često imaju ljudi koji spavaju na stomaku. U tkivu kapaka tada se skuplja krv, pa se stvara ‘otečenost’. Upravo iz tog razloga spavajte na leđima, i ako je moguće, uvek na jastuku.

Pročitajte i: Zašto se Japanci umivaju 10 minuta

Hladite mesto oko očiju

U većini slučajeva hladnoća može pomoći jer ubrzava protok krvi i smanjuje otečenost. Stavite kašiku u zamrzivač na pet minuta i zatim je prislonite na prostor oko očiju ili, ako vam je draže, nabavite već gotovu masku s istim dejstvom.

‘SOS’ preparati

Ako ste jedni od onih koji imaju izražene podočnjake koristite kreme bogate vitaminima C i K.

 

Foto: Anna Shvets from Pexels

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka