3 makeup greške zbog kojih izgledamo starije

Kada govorimo o šminkanju, svaka žena voli nešto posebno i drugačije – neke vole intenzivne boje, a nekima je dovoljna samo olovka na očima. Svi znamo da nam šminka može pomoći da ublažimo znakove starenja, ali isto tako je važno izbeći određene greške kako ne bismo dodali još nekoliko godina našem licu i naglasili bore. Posebno obratite pažnju na koji način šminkate oči.

Prajmer je must have

Mnoge žene izbegavaju prajmer na kapcima jer misle da je im je senka sasvim dovoljna. I to je greška jer je morate pripremiti kožu za nanošenje senke. Područje oko očiju trebalo bi šminkati kao i sve druge delove lica.

Prajmer ili baza je dekorativni proizvod koji se koristi kako bi koža bila glatka. Zbog njega je šminka postojana, naročito ako se znojimo ili je vlažan vazduh. Prajmer je važan i kod pokrivanja manjih mrlja, kapilara, bora i drugih nedostataka na licu.

Prajmer se smatra „čistačem“ pora. Ako senka nema dobru podlogu, nakupiće se u porama i još više naglasiti bore oko očiju. Stoga, osim što priprema kožu za nanošenje šminke, primetićete da ni posle nekoliko sati ne morate da „popravljate“ senku.

Imajući to na umu vrlo je važno da pronađete dobar prajmer i ne zaboravite da ga stavite ga na cele kapke – od korena trepavica do obrva.

Manje je više

Iako je preskakanje nanošenja baze veliki promašaj, važno je spomenuti još jedan: preterivanje sa u nanošenju senki, olovke ili tuša. Ako želite da izgledate mlađe, šminka za oči bi trebalo da bude minimalna i prozračna.

Na primer, snažan potez crnom olovkom mogao bi da stvori upravo suprotan efekt. Umesto toga, ajlajner treba da bude nežan, a siva i braon boja mogu biti odlična alternativa crnoj.

Lagano nanošenje senke

Uz ove dve gorenavedene stvari, ne smemo zanemariti i važnost odabira senke za oči. Umesto nanošenja velike količine senke, koja će vizuelno uvećati kapak, samo lagano prstima nanesite senku na oči. Prilikom nanošenja važno je prstima ići prema gore što će stvoriti iluziju podignutog kapka.

 

Foto: Kelly Sikkema / Unsplash 

Opširnije

Pronađite još sličnih članaka